БСП ще внесат сами новия вот на недоверие към правителството на

...
БСП ще внесат сами новия вот на недоверие към правителството на
Коментари Харесай

БСП внасят сами вота на недоверие за здравеопазването

Българска социалистическа партия ще внесат сами новия избор на съмнение към държавното управление на тематика опазване на здравето. Очаква се това да стане в първите дни на другата седмица.
 Българска социалистическа партия ще желае избор на съмнение за опазването на здравето
" В момента нашите здравни експерти работят по претекстовете, които ще са подготвени до края на седмицата. Ще внесем ясни претекстове ", коментира социалистът Крум Зарков пред публицисти в Народното събрание. Той акцентира, че левицата няма да търси поддръжката на други парламентарни партии при внасянето на вота, но очаква подкрепа при гласуването от всеки народен представител, който чува в своя район от хората, че по този начин опазването на здравето не може да продължава.

" Успешен ще е избор, в който стане ясно, че ГЕРБ са неспособни да предложат качествено нов модел на опазване на здравето, а вместо това оферират да се наливат пари в една система, която всички установяват, че е пробита. Успешен ще е избор, в който ясно прозвучи, че има път напред, че има друга опция. Математическите калкулации не ни интересуват ", сподели
Зарков. 

От Движение за права и свободи оповестиха, че не са търсени от левицата  за   съвещания за вота на съмнение. " Ние сме съпротива в това Народно заседание и това предпоставя несъмнено държание на Движение за права и свободи. Все отново има две неща, които мисля, че е нужно да се кажат в една такава обстановка. Първото - не сме видели претекстовете към момента на вота на съмнение, а би трябвало да ги забележим и тогава да ги разясняваме ", разяснява водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и акцентира, че партията му още през януари е предложила тази тематика за избор на съмнение.

Лидерът на " Воля " Веселин Марешки разгласи, че партията му най-вероятно няма да поддържа вота . " Сега не е моментът за основаване на безпорядък в страната ", сподели той, само че акцентира, че опазването на здравето има потребност от смяна. 

От ГЕРБ пък оповестиха, че чакат вота да не бъде сполучлив и подчертаха, че търсят решения за финансово стабилизиране на здравната система. " Аз считам, че основанията би следвало да ги забележим в претекстовете към вота на съмнение. За първи път в парламентарната история имаме избор на съмнение за планове ", съобщи ръководителят на парламентарната комисия по опазване на здравето Даниела Дариткова.

Тя акцентира, че препоръчаните модели за здравна промяна ще бъдат разисквани в отрасловата комисия другата седмица. " Затова аз считам, че дебатът е значим и би трябвало да се състои, а другояче парламентарната съпротива намира своите вероятни разновидности за решение за това по какъв начин да потвърди своето наличие. Най-вероятно сътрудниците желаят спор за избор на съмнение, а не спор за рационализиране на здравноосигурителния модел ", допусна Дариткова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР